tisdag 29 september 2009

Fina prylarNågra stycken saker av allt fint som åstadkoms under betongkursen på Fridhems folkhögskola i somras. Överst: vackra fiskar i form av ingjuten glasmosaik. Mellan: ingjutna, buteljgröna glasbitar fångar solen. Underst: hypertufa-urna med blåvitt porslinskross.

måndag 28 september 2009

Annikas hund


Hund i betong och mosaik av Annika Salminen. Stommen, som består av hönsnät (med hopknycklat tidningspapper) är klädd med ca 1 cm betong. Mosaiken sattes i kakelfix ovanpå betongen. Är den inte bedårande?

torsdag 10 september 2009

Båtformen i sand


Lägger upp en bild (foto: Marit H Jacobsson ) på sandformen till Pernilles stora båtformade skål nedan. Sandformen, hypertufa och en säker hand var "det enda" som behövdes!

tisdag 8 september 2009

Betongkurs på Fridhem 6-10 juli
Bilder på några få utav de många fantastiska betongsaker som gjordes under första kursveckan (6-10 juli) på Fridhems folkhögskola i år. Under det vackra fatet (vem gjorde detta?) gjutet på en sandkulle med spetsduk syns Pernilles båtformade skål i hypertufa. Även den gjuten ovanpå en sandform. Underst syns Musses betong-funkiablad målade med vattenburen vit färg och grön brytfärg.